BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Netinternet Telekom Artık RIPE NCC Üyesi!
2008-08-08

Netinternet Telekom Artık RIPE NCC Üyesi!

Netinternet Telekom 08/08/08 Tarihinde saat 3:30 Sularında RIPE NCC üyesi olmuştur. RIPE Member olarak dünya üzerinde IP dağıtımı yapan firmalar arasına girmiş bulunmaktayız ve yankında tamamen firmamıza ait ip bloklarından hizmet sunmaya bağlayacağız. Netinternet Telekom olarak hizmet detaylarımızı değiştirmeye, sunduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaları devam etmektedir.


Veri merkezi değişimi sonunda Başvurduğumuz RIPE Üyelik işlemlerini tamamlamış bulunuyoruz bundan sonraki prosedürler ile ilgili olarak Volkan bey çalışmalarına devam etmekte. Kendi IP aralıklarımızı kullanmak istememizdeki temel amaç beraber çalıştığımız Hosting firmalarına özel IP blokları tahsis ederek IP whois bilgilerinde tamamen firmaların kendilerine ait ticari bilgilerinin görünmesi buna bağlı olarak tüm network planlama ve abuse işlemlerinin Hosting firma yetkililerince yapılmasıdır.


Telekomünikasyon kurumunun Faaliyet belgesi vermesi konusuna ilişkin başlatılan yeni çalışmalar içinde ilk yapılacak işler arasında yer alan RIPE üyelik işleminin tamamlanması ile Yer sağlayıcı faaliyet belgesine sahip firmaların tarafımızca verilecek olan IP bloklarını hangi işlemleri yerine getirerek alacaklarını anlatan bir dokumanı blog sayfalarımızda kısa süre içerisinde yayınlayacak olup Yer sağlayıcısı olan her firmanın kendi ip bloklarını kullanma zorunluluğu getirilecektir. Bu sayede firmalar kendi networklarından tamamen kendileri sorumlu olarak üzerlerine kayıt edilmiş ipleri kullanabilecekleri gibi bu konu ayrıca firmalara bir artı puan kazandıracaktır.


Yer sağlayıcı faaliyet belgesine sahip firmalar ile ilgili hizmet detaylarımızı ve ticaretimizi tamamen değiştiriyoruz tüm bu konular hakkında ilerleyen günlerde ayrıntılı bilgiyi yine blog internet sitemiz üzerinden görüntüleyebileceksiniz.


RIPE Üzerinden tarafımıza tahsis edilecek IP bloklarının veri tabanlarına işlenmesi ile ip adresleri müşterilerimize teslim edilecek olup mevcut veri merkezine ait ip adresleri 2 ay içerisinde geri teslim edilecektir. Müşterilerimizin 2 aylık süre içinde yeni iplerini kullanıyor olmaları gerekecektir. IP iadesi yapmayan müşteriler ücret karşılığında eski iplerini kullanabilir (IP Başına 3 YTL) Konu ile ilgili detaylı bilgi IP blokları kullanıma açıldığında e-posta gönderimi ile müşterilerimize duyurulacaktır.


Herkese Hayırlı Olsun!


Netinternet Sayfası : ripe.net/membership/indices/data/tr.netinternet.html
Türkiye RIPE Üye Listesi : ripe.net/membership/indices/TR.html


Netinternet Telekom
Osman MAKAL

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap