BLOG

ANASAYFA > BLOG > + WHM Panel Legacy Backup Configuration Ayarları
2017-02-28

WHM Panel Legacy Backup Configuration Ayarları

Bu bölümde sunucuda bulunan hesapların otomatik yedekleme işlemlerinin yapılandırmasını gerçekleştirebilirsiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi eskiden kullanılan bir yapılandırma ekranıdır. Aynı yapılandırmayı Backup Configuration (Yedekleme Yapılandırması) ekranından da gerçekleştirebilirsiniz.


backup


Backup Status (Yedekleme Durumu) : Burada bulunan 3 seçenek ile eski yedekleme özelliğini etkin, pasif ya da sadece restorasyonlar için etkin olmasını sağlayabilirsiniz.
Backup Interval (Yedekleme Aralığı) : Otomatik yedekleme işleminin zaman aralığını buradan Günlük, Haftalık veya Aylık olarak seçebilirsiniz. Aylık seçerseniz sadece aylık olarak yedekleme işlemi yapılır. Haftalık seçerseniz hem aylık hem de haftalık olarak yedekleme işlemi yapılır. Günlük seçerseniz hem aylık hem haftalık hem de günlük olarak yedekleme işlemi yapılır.
Backup Retention (Yedekleri Saklama) : Alınan yedeklerin hangi aralıktakilerin saklanmasını bu alandan seçebilirsiniz.
Days to Run Backup (Yedeklenecek Günler) : Yedekleme işleminin hangi günlerde gerçekleşeceğini buradan seçebilirsiniz.
İncremental Backup : Bu yedekleme sistemi alınacak yedeğin sıkıştırılmadan klasör şeklinde alınmasını sağlamaktadır. Sadece değişen dosyaların yedeklenmesi sağlanır. Bu yöntem ile yedek alma işlemi hızlanmış olur.
Backup Accounts (Yedekleme Hesapları) : Hesapları yedeklemek isteyip istemediğinizi buradan seçebilirsiniz. Devre dışı bırakırsanız sadece sistem dosyaları yedeklenir hesaplar yedeklenmez.
Compress Account Backups (Hesap Yedeklerini Sıkıştırma) : Yedekleme dosyalarının sıkıştırmasını isteyip istemediğinizi buradan seçebilirsiniz.
Backup Configuration Files (Yapılandırma Dosyalarını Yedekleme) : Yapılandırma (konfirürasyon) dosyalarını yedeklemek isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
Backup SQL Databases (SQL Veritabanlarını Yedekleme) : Burada bulunan 3 yedekleme seçenekten birini seçebilirsiniz.



  • Per Account Only (Hesap Başına) : Veritabanı yedeklerinin her hesap için ayrı olarak yedeklenmesini istiyorsanız bu seçeneği seçiniz.

  • Entire MySQL Directory (Tüm MySQL Dizini) : Sunucudaki tüm veritabanlarının tümünün yedeğini almak için bu seçeneği seçiniz.

  • Per Account and Entire MySQL Directory (Hesap Başına ve Tüm MySQL Dizini) : Sunucudaki veritabanlarının yedeklerini hem hesap başına hem de tüm yedekleri almak için bu seçeneği seçiniz.
    Backup Access Logs (Erişim Kayıtlarını Yedekleme) : Eğer sunucunun erişim günlüklerini yedeklemek istiyorsanız Enable, istemiyorsanız Disable seçeneğiniz seçmeniz gerekmektedir.
    Backup Bandwitdh Data (Bant Genişliği Verilerini Yedekleme) : Eğer sunucunun bant genişliği verilerini yedeklemek istiyorsanız Enable, istemiyorsanız Disable olarak seçmeniz gerekmektedir.
    Backup Type (Yedekleme Türü) : Bu seçenekte yedekleri nasıl depolamak istediğiniz seçebilirsiniz.

  • Standart : Mevcut sunucuda yedekleri saklamak için bu seçeneği seçmelisiniz.

  • Uzaktan FTP (Sadece Hesaplar) : Yedekleri uzak bir sunucuda saklamak için bu seçeneği seçiniz.
    Remote FTP Host (Uzaktan FTP Sunucusu) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedeklenecek FTP sunucusunun ip adresini buraya yazmanız gerekmektedir.
    FTP Backup User (FTP Yedekleme Kullanıcısı) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedekleme işleminin gerçekleşeceği FTP’nin kullanıcı adını buraya yazmanız gerekmektedir.
    FTP Backup Password (FTP Yedekleme Şifresi) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedekleme işleminin gerçekleşeceği FTP’nin kullanıcı şifresini buraya yazmanız gerekmektedir.
    FTP Backup Directory (FTP Yedekleme Dizini) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedekleme işleminin yapılacağı dizini burada belirtmeniz gerekmektedir.
    FTP Backup Timeout (FTP Yedekleme Zaman Aşımı) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, FTP transferi zaman aşımını saniye olarak burada belirtebilirsiniz.
    Backup Destination (Yedekleme Hedefi) : Yedeklenen hesapların saklanacağı dizini burada belirtmeniz gerekmektedir.
    Select Specific Users (Yedeklenecek Hesapları Seçin) : Bu alandaki Select butonuna basarak otomatik olarak yedeklenmesini istediğiniz hesapları seçebilirsiniz.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap