BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Bulut Spam Koruması
2014-10-09

Bulut Spam Koruması

Bulut Spam Koruması, spam, virüs, phishing ve malware saldırılarına karşı donanımsal ve yazılımsal katmanlarda özel güvenlik sağlar. Kullandığımız kendi kendine saldırıları öğrenebilme kabiliyetine sahip sistemimiz, gelen tüm e-postaları filtre ederek istenmeyen bu tür e-postaları size ulaşmasını engellemektedir. Mevcut e-posta sunucunuz herhangi bir hatadan dolayı çalışmaz hale gelir veya kapanırsa Bulut Spam Koruması, size gönderilen e-postaları saklar sunucunuz tekrar aktif hale geldiğinde size gönderilen e-postaları tekrar e-posta sunucunuza iletir, böylelikle e-posta sunucunuzda hata olsa dahi gelen e-postalarınızı kaybetmezsiniz.


Giriş Bölümü


Mail sisteminize giriş yapabilmek için aşağıdaki linki kullanmanız gerekir.


http://selocal1.ni.net.tr/


Bu link üzerinden sistem giriş ekranına gelerek, hizmetiniz aktif edildiği zaman size gönderilen giriş bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.


giris


MX Yönlendirmeleri


Bulut spam koruması hizmetimiz üzerinden maillerinizi kullanabilmeniz için mx ayarlarınızın aşağıdaki adreslere yönlendirilmiş olması gerekir.




  • mx1 : semx1.ni.net.tr



  • mx2 : semx2.ni.net.tr


Bulut Spam Gösterge Paneli


Bulut spam gösterge paneli üzerinde gelen ve giden maillerinizin için tüm ayarlarınızı yapabileceğiniz, mail raporları alabileceğiniz, e-posta kara listeleri ve beyaz listeleri oluşturabileceğiniz, e-posta kısıtlamaları yapabileceğiniz ve e-posta kullanıcılarına yetkiler verebileceğiniz bir çok panel bulunmaktadır.


Gösterge paneli örnek resim


anamenu


Yolları Düzenle Seçeneği


Eğer alan adınızın mail sunucusu olarak bir Exchange server kullanıyorsanız ya da farklı bir sunucu üzerinden mail servisini çalıştırıyorsanız “Yolları Düzenle” seçeneğinden kullandığınız mail sunucusunun hostname ya da ip adresini girmeniz gerekir.Eğer bu işlemi yapmazsanız mailleriniz bulut spam üzerinden çalışmayacaktır.


Örnek resim


yollarıduzenle


Resimde göreceğiniz gibi ilgili alan adı sunucudaki yerel mail servisini kullandığı için example.com:25 şeklinde yönlendirmesi varsayılan olarak görünmektedir.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap