BLOG

ANASAYFA > BLOG > + cPanel 11.44 Sürümü Yayınlandı
2014-08-22

cPanel 11.44 Sürümü Yayınlandı

Değerli Müşterilerimiz,


cPanel 11.44 sürümü ile birlikte yeni ve güzel özellikleri kullanıcılarına sundu. WHM panel üzerinden yapılan transfer işlemleri ve restore  gibi özelliklerde yapılan yenilemelerin yerinde ve güzel olduklarını söylemek gerekir.Ancak göze çarpan en etkili özellik ise “Configuration Cluster” özelliği.cPanel’in yeni versiyonundaki yeniliklere bir göz atalım.


Transfer ve Restore İşlemleri


cPanel’in eski versiyonlarında WHM panel üzerinden yapılan taşıma işlemlerinde her bir hesap tek tek taşınıyordu.Bu nedenle üzerinde fazla hesap bulunan sunucu taşımaları uzun saatler sürüyordu.Artık WHM üzerinden transfer işlemleri yaparken hesapların tek tek taşınmasını beklemiyorsunuz.Yeni özellik ile birlikte, transfer işlemi sırasında aynı anda 5 kullanıcı taşıması başlatılabiliyor.


Transfer-Tool-UI


Configuration Cluster


cPanel sunucu kurmanın ve kurulum sonrasında tüm apache, php.ini ve my.cnf gibi ayarları yapmanın ne kadar uzun zaman aldığını hepimiz biliyoruz.Ama artık bu dertten kurtulduk diyebilirsiniz.cPanel bu yeni özelliği sayesinde sizlere tek bir sunucudaki yapılan ayarların diğer sunuculara olduğu gibi kopyalanması olanağını sunuyor.Sistemin mantığı ise oldukça basit. Kurduğunuz bir sunucuyu ana sunucu olarak belirliyorsunu ve o sunucu üzerinde “Configuration Cluster” bölümü altından diğer sunucularınızı ek sunucu olarak ekliyorsunuz.Bu işlemden sonra ana sunucunuzdaki tüm ayarlar olduğu gibi eklemiş olduğunuz alt sunucuya uygulanıyor.Kısacası tüm ayarlarınızı basit bir şekilde bir farklı sunucuya kopyalıyorsunuz.


Configuration-Cluster-Interface


Destek Sistemi


Yeni “Grant cPanel Support Access” ile artık bir kaç mouse işlemi ile cPanel yetkilisine bağlanabiliyor ve sorunlarınız ile alakalı yardım isteyebiliyorsunuz.Ancak bu işlemi yapabilmeniz için cPanel’in Müşteri Portal’ına (Customer Portal) üye olmanız gerekiyor.


cPanel’in 11.44 versiyonu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilmek için; http://releases.cpanel.net/


İyi Çalışmalar.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap