BLOG

ANASAYFA > BLOG > + cPanel Mysql Veritabanı ve Kullanıcı Oluşturma İşlemleri
2014-09-03

cPanel Mysql Veritabanı ve Kullanıcı Oluşturma İşlemleri

Sunuculardaki verilerin saklanması ve depolanmasında etkin bir role sahip olan MySQL veri tabanı, kolay kullanımı sayesinde birçok kullanıcının tercih sebebidir. cPanel ‘de Veri tabanları sekmesinde yer almaktadır. Veri tabanı - kullanıcı oluşturma ve yetki verme işlemleri bu bölümden yapılmaktadır.


Mysql


Mysql2


Yeni veri tabanı kısmına oluşturmak istediğimiz veri tabanı ismini yazıp veri tabanı oluştur ‘dan veri tabanımızı oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz veri tabanlarını alt kısımda “Geçerli Veritabanları” sekmesinden görebiliriz.


“ozgurcifdeneme” isminde oluşturduğumuz veri tabanımızı kontrol edebilir veya onarma işlemi yapabiliriz. Oluşurduğumuz veri tabanı isminin önüne cPanel kullanıcı ismimiz eklenir.


Mysql3


Kullanıcı Oluşturma


Veri tabanı kullanımı için bir kullanıcı oluşturulması gerekmektedir.


Mysql4l


Kullanıcı adımızı ve şifremizi “şifre oluşturucu” kısmından güçlü bir şifre oluşturarak kullanıcı oluşturulmalıdır. Yetkileriniz kadar kullanıcı ve veri tabanı oluşturulabilmektedir. Birçok veri tabanı ve kullanıcıları bu ara yüzden kolayca yönetilmektedir. Oluşan kullanıcıları “Geçerli kullanıcılar” kısmından görebilmekteyiz. Oluşurduğumuz veri tabanı kulalnıcısı önüne cPanel kullanıcı ismimiz eklenir.


Kullanıcı Yetkilendirme


En önemli kısımlardandır. Oluşturduğumuz veri tabanı ve kullanıcısını kullanabilmek için yetkilendirme işlemi yapılması gerekmektedir. Daha önce oluşturduğumuz bir veri tabanı ve kullanıcısı yok ise doğrudan seçili olarak gelecektir. Bu işlemler sonunda veri tabanı işlemlerimiz tamamlanmış olacaktır oluşturduğumuz veri tabanı ve kullanıcı bilgileri ile script - yazılım tarafında ayarlama yaparak kullanım sağlayabiliriz.


Mysql5


Mysql6

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap