BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Enkompass Beta Test Başladı
2009-07-10

Enkompass Beta Test Başladı

Merhaba,


Bildiğiniz gibi cPanel dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan web hosting otomasyon yazılımı. Bu kapsamda biz de bu yazılımın Türkiye partnerliğini Ocak 2008 den beri sürdürmekteyiz.  Uzun zamandan beri bu yazılımın müdavimlerinin hayallerini süsleyen cPanel Windows sürümü Enkompass beta testlerine başladı. Biz de partner firma olarak beta test programına dahil olduk.


Yazılımın ilk öne çıkan özelliklerinden birisi Windows Server 2008 üzerinde çalışıyor olması. Tüm kullanıcı veritabanı Active Directory ile yönetiliyor. Bu sistemin genişletilebilirliği için çok güzel bir gelişme. Enkompass,  Windows Server 2008 ile beraber gelen IIS7 ile çalışma fırsatını da sunuyor bize. IIS7 ‘nin bildiğiniz gibi eskiye göre en öne çıkan özelliği Apache’den esinlendiği modüler altyapısı. Artık IIS7 de her özellik ayrı modüller ile sunulmakta ve geniş bir tuning opsiyonu sunmakta. Mail sunucu için Mail Enable kullanılıyor. Ancak farklı yazlımlarda entere edilebiliyor. MySQL ve Microsoft SQL Server kontrolleri de standart olarak yazılım ile beraber sunuluyor.


Asıl bizi mesteden ve şu an için benzersiz özelliğine gelince, dağıtık yapı desteği. Tüm servisleri sadece bu iş için optimize edilmiş sunucularda çalıştırabilir, hepsini tek panelden yönetebilirsiniz. Bu hem lisans maliyetlerini aşağıya çekiyor hem de kullanıcı deneyimlerini en üst seviyeye çıkarıyor.  Örnek vermek gerekitse mail sunucusunu sadece bu işi yapacak bir sunucuda çalıştırabilir, veritabanı işlemlerinizi bu işe özel bir platforma transfer edebilirsiniz. Eğer gerekli konfigürasyon yapılırsa iki ayrı web sunucusunu sisteme dahil edip failover çalıştırma imkanı da veriyor bu sistem. Performans ve ulaşılabilirlik açısından çok büyük bir avantaj bu.


Sizlere verdiğimiz hizmetin kalitesini bir adım öteye taşıyacağını düşündüğümüz ve cPanel alışkanlıklarınızdan vazgeçmeden Windows sistemleri kullanmanızı sağlayacak bu sistemi, beta tester anlaşmamız izin verdiği ölçüde tanıtmaya  devam edeceğiz. Gerekli şartlar oluşunca siz değerli dostlarımıza da test hesabı açabilmeyi umuyoruz.


Sevgiler…


Netinternet Telekom
Volkan Oransoy

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap