BLOG

ANASAYFA > BLOG > + İçerikleriniz İçin Kullanabileceğiniz 5 Ücretsiz Anahtar Kelime Aracı
İçerikleriniz İçin Kullanabileceğiniz 5 Ücretsiz Anahtar Kelime Aracı
2020-08-17

İçerikleriniz İçin Kullanabileceğiniz 5 Ücretsiz Anahtar Kelime Aracı

SEO oldukça kapsamlı birbirinin içine geçip harmanlanmış birçok çalışmanın sonucu yapılan optimizasyonlar bütünüdür. Çalışmalar kapsamında, sayfa içi SEO, sayfa dışı SEO, teknik SEO, anahtar kelime araştırması, içerik oluşturma, rakip analizi, backlink analizi gibi bir dolu alt başlığı yer alır. Fakat bu çalışmanın temelini anahtar kelime araştırması oluşturur. Web sitesinin gelişim ve sıralama alması için önemlidir.

Dijital ekosistemde ücretsiz anahtar kelime aracı ihtiyacı bilinen bir gerçek olduğu için piyasada ücretli ücretsiz yararlanabileceğiniz bir sürü alternatif mevcuttur. Peki siz hangisini seçmelisiniz? Bu geniş yelpazede zaman zaman bize ve ihtiyaçlarınıza uygun anahtar kelime aracı seçmekte zorluk çıkarabilir.

Bu yazımızda sizler için içerikleriniz için kullanabileceğiniz 5 ücretsiz anahtar kelime aracını sıralıyoruz. Sizde arasından biri ya da birkaçından yararlanabilir ve bu sayede web siteniz için içerik oluştururken anahtar kelimenizi kolaylıkla belirleyebileceksiniz. Keyifli okumalar.

1. Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Anahtar Kelime Planlayıcı anahtar kelime bulma denildiği zaman akla ilk gelen araç olmalıdır. Arama motorları arasında en popüleri olan Google ,Google Keyword Planner ile bulunduğunuz sektöre, bölgeye veya ülkeye ve daha birçok kırılıma göre filtreleme yaparak anahtar kelime araştırması yapmanızı sağlar. Veriler gerçekçi bilgilere dayandığı için kıymetlidir. Doğru anahtar kelimeleri seçmek ve doğru anahtar kelimeler reklamınızı oluşturmak, doğru müşterilerin size ulaşmasını sağlar. Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

2. Uber Suggest

Ubersuggest mutlaka kullanmanız gereken, farklı dil seçenekleri bulunan  anahtar kelime araçlarından biridir. Kullanımı ise oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken belirlediğiniz anahtar kelimenizi arama kısmına yazmak ve arattıktan sonra Uber Suggest hedef anahtar kelimenize benzer diğer anahtar kelimeleri size sunar.  Uber Suggest size çıkan sonuçları belli alt kırılımlar da verir. Bunlar;  web, image, shopping, news ve Youtube seçenekleridir.  Ayrıca Uber Suggest Google’ın anahtar kelime önerilerini ele alarak size bir analiz sunar. Analiz 100’e kadar öneri ile sınırlıdır. Ubersuggest hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

3. Keyword Tool IO

Keyword Tool SEO ile ilgilenenlerin mutlaka en az bir kez kullanmış olduğu araçlardan biridir. Güncel ve gerçekçi verileri kullanıcılarına sunan Keyword Tool IO, herhangi bir hesap oluşturmanıza ihtiyaç olmadan ücretsiz olarak anahtar kelime araştırması yapabileceğiniz bir araçtır.  Keyword Tool IO, Google Suggest önerileri üzerinden bir tarama yapar.Ayrıca Bing, Youtube ve birkaç arama motoru üzerindeki anahtar kelime alternatiflerini de bulmanıza yardımcı olur. Keyword Tool SEO hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

4. Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider, İngiliz bir SEO firmasının geliştirdiği bir araçtır. Bu araç  ile hem kendi sitenizin SEO analizini yapabilir hem de  ücretsiz versiyonunda 500 kadar siteyi tarayarak anahtar kelime aramaları yapabilirsiniz. Giriş yaptığınız bir web sitesinin bağlantılarını, resimlerini, CSS’lerini arar ve kullanıcıya arama örümceklerinin sitenize geldiğinde ne göreceğini söyler. Eğer Screaming Frog aracını efektif kullanabilirsiniz, web sitelerindeki çok kritik problemlerini tespit edip düzeltebilir ve arama motorları sıralamalarında kısa sürede öne geçebilirsiniz. Screaming Frog SEO Spider hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

5. Answer The Public

Answer the Public soru şeklinde yapılacak olan aramalar, edat barındıran aramalar, bu aramaların karşılaştırması gibi aramalar için kullanılır. Herhangi bir kelime aradığınızda, arama kelimeniz ile ilgili kim, neyi, niçin, nerede, ne zaman, nasıl gibi soru edatları ile beraber çıkan sonuçların görsel hali ile karşılaşırsınız. Bu  görselin liste hali de mevcuttur.

AnswerThePublic, Google gibi arama motorlarından otomatik tamamlama verilerini  çeker, ve daha sonra, kullanıcıların anahtar kelimeler ile ilgili sorgularını kelime öbeğini ve sorusunu olarak size sunar. Özellikle blog başlıkları  oluşturmak için çok kullanışlıdır. Answer The Public hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazımızda Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Ubersuggest, Keyword Tool IO  gibi toplamda 5 ücretsiz anahtar kelime araştırması yapabileceğiniz aracı ele aldık.

Bu anahtar kelime araştırması birçok nedenle yapılıyor olabilir. Bir e-ticaret sitenizin SEO çalışması kapsamında, Adwords reklam kampanyaları  için, web sitesi içerikleriniz ve blog çalışmalarınız için olabilir. Ana sebep ne olursa olsun asıl yapmak istenilen  web sitenize daha  fazla trafik getirebilecek anahtar kelimeleri bulmaktır. Büyük firmalar bunu alanında uzman bir ajans ile  yapabilirler,  fakat eğer işletme küçük ve orta ölçekli  ise ya da henüz yolun başında ön araştırma yapıyor ise bu mevcut ekonomide maliyetli olacaktır. İlk etapta yukarıda paylaştığımız ücretsiz anahtar kelime  araçlarından yararlanabilirsiniz.

Bir e-ticaret sitesi kurmak istiyor ve yolun en başındaysanız, her şeyin güzel bir alan adıyla başladığını unutmayın. Jenerik ve akılda kalıcı bir alan adı rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz. Alan adınızı buraya tıklayarak hemen kaydedebilirsiniz.



Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap