BLOG

ANASAYFA > BLOG > + IP Yonetim Sistemi Güncellemesi
2015-09-21

IP Yonetim Sistemi Güncellemesi

Sunucu Kiralama ve Barındırma hizmeti alan müşterilerimiz için sunduğumuz IP Yönetim Sistemi güncellendi. IP Yönetim uygulaması ile IP adreslerinizi bir tıkla NULL0’a veya BACKHOLE gönderebilir yada bir IP adresinin yurt dışı anonsunu kapatabilirsiniz.


Yeni eklenen özelliğimiz ACL-SMTP’dir. ACL-SMTP, IP adresinizin e-posta çıkışını internete kapatır, internete kapatır dememizdeki sebep aslında local ağınızdaki diğer sunuculara doğru yapacağınız istekler kapanmaz. Bu sayede yönetimi size ait olmayan, spam faaliyetinde bulunan IP adreslerinin mail gönderimini engelleyebilir veya mail göndermemesi gereken SMTP RELAY kullanan sunucu IP adreslerinizin SMTP erişimini kapatabilirsiniz.


Ayrıca RDNS değiştirme işlemlerindeki performans iyileştirildi. Artık IP RDNS kayıtlarınızı uzun bir süre beklemeden çabucak değiştirmeniz mümkün.


Son olarak eklenen özellik ise log kayıtlarında.. IP adresinize gelen saldırılar dışında artık IP adreslerinizden çıkan saldırıların da log kayıtlarını işlem zamanlarını detaylıca IP Yönetim Sistemi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.


Örnek Ekran Görüntüsü:


Ornek


Sizlerden gelen istek üzerine ACL-HTTPX eklentisi ile istediğiniz IP adresinin 80 ve 443 portlarını da sistemden kolayca kapatıp, açabileceğiniz yeni bir güncellemeyi yakında sisteme eklemeyi planlıyoruz. Bu sayede özellikle Abuse phishing bildirimlerini yerine getirmeyen kullanıcılarınızın servislerini tamamen kapatmak yerine ilgili sunucunun IP adresinin HTTP ve HTTPS erişimini kolayca kapatabileceksiniz.


Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına talep edeceğiniz özellikleri müşteri panelinin sol orta kısmında bulunan feedback butonuna basarak geri bildirimde bulunabilirsiniz.


İyi Çalışmalar Dileriz.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar
Avatar
Abdullah Çakmak 8 yıl önce

Güzel hizmet

Yorum Yap