BLOG

ANASAYFA > BLOG > + 'MaestroPanel Panel Netinternet''te '
2012-03-07

'MaestroPanel Panel Netinternet''te '

Gereksinim duyduğunuz bir çok yazılımı teknik desteği ile en uygun fiyata sizlere ulaştırmak, yapmış olduğu anlaşmalar sayesinde yazılım kiralamada en geniş ürün seçeneğini sizlere sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu gün sizlere yeni ürünümüz olan Türk yapımı bir kontrol paneli olan MaestroPanel hakkında kısa bildiler paylaşıyor olacağız. Üstelik bu kontrol paneli Eylül 2012 tarihine kadar ÜCRETSİZ! Windows 2008 R2 işletim sistemi üzerinde kullanabileceğiniz bu yazılımı müşteri paneliniz üzerinden “Yeni Sipariş” kısmında “Diğer Lisanslar” kategorisinden bulabilir ve Ücretsiz sipariş verebilirsiniz. Şimdi MaestroPanel hakkında bilgilere geçelim;


Nedir?


Web yayıncılığı ile ilgili tüm teknolojilerin ve bileşenlerin tek bir merkezden yönetilebilmesini sağlayan, bunu yaparken de birden fazla sunucuda, birden fazla servisin yönetilmesine olanak veren. Bu servis ve sunucularıda tek bir barındırma hizmeti (hosting) seviyesine indirgeyip sunucu kaynaklarını optimum şekilde yöneterek kullanıcıya esneklik sağlayan bir Web Hosting Kontrol Panel yazılımıdır.


Dağıtık Yapı Desteği


MaestroPanel içinde bulundurduğu dağıtık yapı desteği sayesinde her servisi ayrı bir sunucuda çalıştırılabilmesine olanak verir. Farklı çoğrafyadaki farklı verimerkezlerinde barındırılan sunucuları tek bir merkezden kolay kullanılabilen arayüzler sayesinde optimum şekilde yönetilmesini sağlayarak yayıncının tüm işini kolaylaştırır. Bu sunucularda çalışan servisleri de barındırma hizmeti (hosting) seviyesine indirgeyerek her bileşenin en küçük yapıtaşına kadar yönetilmesini, limitlenmesini sağlar.


Modüler Yapı Desteği


MaestroPanel servisleri yönetirken kendi bünyesinde barındrıdığı modüler yapıyı kullanır. Böylece bir sunucu üzerinde sadece belirlediğiniz modüller çalışarak sistem kaynaklarını gereksiz yere tüketen diğer bileşenler elemine edilir. Her servis, yazılım hatta yazılımın versionu bir MaestroPanel Modülüne tekabül edebilir. Bu modüller size özel iş kurallarını bile içinde barındırabilir.


Üçüncü Parti (thirt party) bileşen desteği sayesinde MaestroPanel üzerinde kendi modüllerinizi geliştirebilir tamamen bağımsız ve kendinize özgü sistemler tasarlayabilirsiniz. Bunu yaparkende herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmazsınız.


Tema Desteği


MaestroPanel’de tamamen birbirinden bağımsız Temalarda arayüzler kullanabilirsiniz. Böylece hem kendi markanızı önplana çıkaran tasarımlar oluşturabilir, hemde farklı zevklere göre birden fazla tema barındırabilirsiniz.


Üç Seviye Giriş


MaestroPanel’e üç farklı kullanıcı tipi ile giriş yapabilirsiniz. Admin, Bayi (Reseller) ve Domain kullanıcılarının hepsinin ayrı bir amacı vardır.


Admin: Tüm sistemi yönetebilen en yetkili kullanıcıdır.
Bayi: Tanımlanan hakları ve limitleri dahilinde hareket edebilen güçlü bir kullanıcıdır. Yeni bir hizmet açabilir.
Domain: Kendi hakları çerçevesinde sadece hizmet ile ilgili yönetimi sağlayabilen kullanıcıdır.


Rol Bazlı Kullanıcı Yönetimi


MaestroPanel’de Bayi (Reseller) ve Domain tipindeki kullanıcılar için farklı roller tanımlanarak sisteme erişimleri genişletilebilir veya kısıtlanabilir. Role yapıları şanblon olarak tasarlanabileceği gibi, tek bir kullanıcı seviyesindede özelleştirilebilir.


Çok Dillilik (Multi Language)


MaestroPanel hem modül hemde platform seviyesinde çoklu dil destekler niteliktedir. Tasarlanmış olduğu yapı sayesinde Modül geliştiricileri dahil sistem içindeki dil arayüzlerini geliştirebilir ve özelleştirebilir.


Limitlera Takılmayın


MaestroPanel’in Lisans modeli tamamen sunucu üzerine kurulmuştur yani sunucu lisanslaması yapıldığında MaestroPanel’i herhangi bir domain limiti veya müşteri limiti olmadan sınırsız şeklide kullanabilirsiniz.


Neye Benziyor


MaestroPanel’i denemek için http://www.maestropanel.com/demo adresine erişerek deneyebilirsiniz. Demo sunucumuz’a Admin, Reseller ve Domain seviyelerinde giriş yapmanız mümkün.


Takip ve Daha Fazla Bilgi


MaestroPanel’i bir çok mecradan takip etmeniz mümkün en yoğun kullandığımız ve ilk haberleri duyurduğumuz @maestropanel twitter hesabımızı takip etmenizi öneririz. Ayrıca önemli gelişmeleri ve duyuruları yaptığımız http://blog.maestropanel.com sitemizde takip edilesi. Facebook üzerinden de http://facebook.com/maestropanel adresi ile erişmeniz mümkün. Son olarak işin teknik kısmını paylaştığımız http://wiki.maestropanel.com wiki sayfalarınıda sürekli güncelliyoruz.


Kurulum


MaestroPanel’i kurmak gerçekten kolay, kurulum için sunucuyu hazırlamanıza gerek olmaksızı tüm servis ve uygulamaları MaestroPanel sizin için kurar ve size mükemmel bir hosting sunucusu teslim eder. Kurulum için ilk adımı http://maestropanel.com/kurulum adresine erişerek atabilirsiniz.


MaestroPanel hakkında tüm bunların dışında sormak istediklerinizi müşteri panelinizden destek bileti vasıtası ile bizlere iletebilirsiniz.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap