BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Plesk Panel File Manager - Dosya Yöneticisi
2014-12-11

Plesk Panel File Manager - Dosya Yöneticisi

File manager (Dosya yöneticisi) dosya ve dizinleriniz ile control panelden direkt olarak çalışmanızı sağlar.  Hesabınızının File tabında yer alır.


fl1


File manager’da neler yapılabilir;




  1. Dosya ve dizinleri listeleme




  2. Dosya ve dizin ekleme




  3. Dosya ve dizin kopyalama / taşıma




  4. Dosya ve dizin silme




  5. Dosyalara göz atma / yapılandırma




  6. Dosya ve dizinlere erişim izinlerini değiştirme




  7. File Manager, kontrol panelinde “Files” tabındadır. Bu taba gittiğinizde web sitenizdeki dizinlerinizi görürsünüz. Bir dizine gitmek için dizin ismine tıklayın.



  8. Şekilde dosya ve dizin eklemek mümkündür;


a. Dizin oluşturmak


b. Upload etmek


Dizin oluşturmak için;


a. New – Directory ye tıklayın, ismini belirtin (örneğin Tmp) ,ok e tıklayın. Bu dosya içine dizin eklemek için;


b. Tmp - New – File tabına tıklayın,ismini yazın (örneğin test.txt) , ok e tıklayın. Eğer web sitesi eklerseniz,bunun içine temel html bileşenlerini de dahil edebiliriniz. Bunun için “Use the HTML Template” tıklanır.


Var olan dosyalarınızı upload etmek için;


a. Upload Files tıklanır, dosya seçilir, open tıklanır. Ayrıca,dosyalarınızı bilgisayarınızdan File Managere sürükleyerek de upload edebilirsiniz. Arşiv dosyası upload ederseniz File manager kullanarak içeriğini açabilirsiniz.


b. Arşivi seçin - More - Extract Files - Ok




  1. Dosya yada dosyaları başka bir dizine taşımak için; “Move” a tıklayın, yeni lokasyonu seçin,“ok” e tıklayın. Kopyalamak için de işlem benzerdir, dosyalar seçilir, “Copy” tıklanır, hedef lokasyon seçilir,“ok” tıklanır.




  2. Dosya ve dizinleri silmek için; “Remove - Ok” e tıklayın. Fakat burada çöp kutusu olmadığını unutmayın,silinen dosyalar geri getirilemez.




  3. File manager belli türde doyalara bakmanıza ve editlemene imkan verir,örn, image dosyaları, text dosyaları,web sayfaları. Bir image dosyasına bakmak için ismine tıklayın.Geri dönmek için “Cancel” a tıklayın.



  4. Web sitenizdeki her dosya ve dizinin, kimlerin bakıp, çalıştırıp, editleyebileceğini tamınlaması için erişim izinleri mevcuttur. Eğer tecrübeli bir kullanıcıysanız bu izinleri ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bunun için “Permissions” sütunundan ayrı ayrı linklere tıklayın.Soldan listedeki kullanıcı grupları için izinler tanımlayın , “Ok” e tıklayın.Yeni izinler listede görünecektir.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap