BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Ücretsiz Sosyal Medya İçeriği Üretebileceğiniz Web Siteleri
Ücretsiz Sosyal Medya İçeriği Üretebileceğiniz Web Siteleri
2020-07-20

Ücretsiz Sosyal Medya İçeriği Üretebileceğiniz Web Siteleri

Sosyal medya, günümüzün en popüler internet mecrasıdır. Yüz milyonlarca insan her gün sosyal medyada vakit geçirmektedir. Bu da sosyal ağları birer pazarlama aracı haline getirmiştir. Firmalar ve markalar, müşterilerine veya potansiyel müşterilerine ulaşmak, gazeteler, internet siteleri, okunurluklarını artırmak, kişiler daha fazla kişiye kendi fikirlerini ulaştırmak için bu ağları kullanmaktadırlar. Sosyal medya siteleri, içeriğini kullanıcıların oluşturduğu web 2.0 uygulamalarıdır. Doğal olarak metin, görsel, video, ses veya başka türlü içerikler bu sitelerin en önemli parçaları haline gelmektedir. Kullanıcıların oluşturduğu içerikler daha fazla kişiye ulaşmak adına bir araçtır.

Dijital içerik, kalitesine göre, kullanıldığı mecrada büyük ses getirebilir, kişilere paylaşım için motivasyon sağlayabilir ve bunun gibi birçok şeyden dolayı üreticisine fayda sağlamaktadır. Haliyle sosyal medya içeriği kaliteden taviz vermeden, paylaşıma uygun, paylaşılan mecranın çözünürlük kriterlerine göre hazırlanmalıdır. Grafik tasarım araçları (Photoshop vb.) görsel içerik üretiminde kullanılan bir araçtır fakat her kişi veya her kurum lisanslı bir şekilde bu grafik araçlarına sahip olamayabilir veya herkes birer grafik tasarımcı olmadığından bu programlarda kaliteli içerikler üretemeyebilir. Biz bu yazımızda, grafik tasarımcı olmadan veya bir grafik tasarım programına ihtiyaç duymadan, internet üzerinden görsel sosyal medya içeriği üretebileceğiniz araçlardan bahsedeceğiz. Bazıları tamamen ücretsiz, bazıları kısmen ücretli olan bu araçlar ile kısa sürede sosyal medya içeriği üretmek mümkün.

Canva

Canva, görsel içerik üretmek için kullanılan en popüler araçlardan bir tanesidir. Stok görsel ve ücretsiz görsel kapasitesi ile dikkat çeken Canva, birçok sosyal medya sitesi için içerik üretmeye yardımcı olmaktadır. Canva, sadece sosyal medya görseli hazırlamak için değil, birçok grafik tasarım konusu için kullanılabilmektedir. Canva ile hazırlayacağınız sosyal medya görsellerini istediğiniz boyutta hazırlayabilir, üzerine istediğiniz şekilleri yerleştirebilir, farklı fontlar, filtreler, şekiller kullanarak yaratıcılığınızın doruklarına çıkarak görseller oluşturabilirsiniz. İsterseniz Canva’nın sizlere sunduğu stok görsellerden satın alarak içerik oluşturabileceğiniz gibi, ücretsiz görselleri de kullanabilirsiniz. Buna ek olarak bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan görsel yükleyerek bunun üzerinde de çalışmalar yapabilirsiniz. Web ve mobil araç olarak kullanıcıların kullanımına sunulan Canva, geniş arşivi ile sosyal medya içeriği oluşturmak için tercih edebileceğiniz bir araçtır. Canva’yı denemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Adobe Spark

Bir başka sosyal medya içeriği oluşturma aracı olarak Adobe Spark’ı sayabiliriz. Adobe’nin gücünü arkasına alan bu araç ile kısa sürede harika görsel sosyal medya içerikleri hazırlamak mümkün. Ücretsiz şablonlar üzerinden istediğiniz şekilde sosyal medya içerikleri hazırlayabileceğiniz Spark ile birçok sosyal ağ için içerik oluşturabilirsiniz. Ana sayfada yer alan şablonlar üzerinden istediğiniz sosyal ağı seçiyor ve bu sosyal ağ için içerik oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Size sunulan tasarım aracında isterseniz hazır şablonları kullanabilir, isterseniz Adobe Stock’tan görsel satın alarak bu görseli kullanabilir, isterseniz de bilgisayarınızdan veya bulut depolama sitelerindeki hesaplarınızdan görselleri buraya ekleyebilirsiniz. Üzerine yerleştireceğiniz şekiller, yazılar ve yapacağınız değişikliklerle kısa sürede etkili bir içerik oluşturmak mümkün. Ücretli seçeneği de bulunan Adobe Spark’ı bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Pablo

Buffer tarafından sunulan ücretsiz görsel hazırlama aracı Pablo, üyelik istemeyen, kısa sürede görsel hazırlayabileceğiniz bir görsel hazırlama aracıdır. Birkaç adımda görsel hazırlama kısmına geçip sosyal medya içeriği hazırlayabilirsiniz. Burada, içeriğinize uygun konuda 600 binden fazla ücretsiz görselden birini seçerek üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Diğer görsel hazırlama araçlarında olduğu gibi kendi görselinizi de buraya yükleyebilirsiniz. Fakat, görsel arşivi birçok ihtiyacı karşılayacak türden. Seçtiğiniz görselin üzerine çeşitli font tiplerinden birini seçerek yazı yazabilir, görsele filtre uygulayabilir, istediğiniz mecra için özel çözünürlük ile görselinizi tamamlayabilirsiniz. Bu görseli kısa sürede bilgisayarınıza indirebilir veya Buffer aracılığıyla sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz. Pablo’yu bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Snappa

Sosyal medya içeriği oluşturabileceğiniz bir başka araç olan Snappa tıpkı Canva gibi gelişmiş bir ara yüze sahip. Sadece sosyal medya içeriği değil, verilen şablonlar dahilinde her türlü grafik tasarımı bu site üzerinden yapabilirsiniz. Hazır ölçülerden birini seçerek veya kendi ölçünüzü belirleyerek tasarıma başlayabilirsiniz. Pexels ve Unsplash gibi nanostok sitelerinden ücretsiz fotoğraflar seçerek veya hazır şablonlar kullanarak görseli oluşturabilirsiniz. Görsel oluştururken kendi fotoğraflarınızı da siteye yükleyerek üzerinde çalışma yapabiliyorsunuz. Bu sayede, bir grafik tasarım programı gibi kapsamlı bir çalışma yapabilirsiniz. Görsel üzerine renk efekti yerleştirebilir, yazı yazabilir, özel ikonlar veya vektörler ekleyebilir, çeşitli şekillerle tasarımınızı zenginleştirebilirsiniz. Ara yüz itibariyle Canva ile yarışan ve hatta birkaç özelliği sayesinde ondan daha ileri olduğu görülen Snappa, herhangi bir grafik tasarım programı bilmenize gerek kalmadan sosyal medya içeriği oluşturmanızı sağlıyor. Snappa’ya bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

Tüm bu web sitelerini ele aldığımızda her birinin farklı yönlerinin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Eğer görseli acil bir şekilde hazırlamak istiyorsanız Pablo’yu, detaylı ve karmaşık bir görsel hazırlamak isterseniz Snappa ve Canva’yı, minimalist ve özgün bir tasarım isterseniz Adobe Spark’ı kullanabilirsiniz. Birçok yönden, sosyal medya içeriği hazırlayıp paylaşan kişilere büyük kolaylıklar sağlayan bu siteler sayesinde paylaşım yaparak kitlenizi büyütebilirsiniz. Kısa sürede kitlenizi büyütmenize olanak sağlayan özgün içerikleri hazırlayacağınız bu sitelerden herhangi birini ihtiyacına göre belirleyip kullanabilirsiniz. Unutmayın ki içerik kraldır. Sosyal medyada görsel içeriğin önemini düşündüğümüzde, bu kadar basit sistemlerle hazırlayacağınız içerikleri kullanarak daha fazla kişiye ulaşmanız mümkün.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap