BLOG

ANASAYFA > BLOG > + WHM'de Yeni Hesap Açma
2014-09-04

WHM'de Yeni Hesap Açma

WHM panelinizde yeni bir alan adı için hesap açmak istiyorsanız bu işlemi Account Functions altında bulunan “Create a New Account” bölümünden yapabilirsiniz.Alan adı için yeni bir host hizmeti açtıktan sonra FTP üzerinden bağlantı kurduktan sonra sitenizin dosyalarını sunucuya atabilir ve kurulum işlemlerinize başlayabilirsiniz.


Yeni Hesap Açmak


WHM panelinizde yeni bir alan adı için hesap açmak istiyorsanız bu işlemi Account Functions bölümü altında bulunan “Create a New Account” bölümünden yapabilirsiniz.


Bu bölüme giriş yaptığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.


yenihesapac


Karşınıza gelen sayfada öncelikle alan adı bilgilerinizi doldurmanız gerekir. Alan adınızı yazdığınız zaman sistem otomatik olarak size bir kullanıcı adı belirleyecektir.İster bu otomatik alan adını kullanabilir isterseniz yeni bir kullanıcı adı verebilirsiniz.Yeni bir kullanıcı adı verirken dikkat etmeniz gereken iki kural vardır.cPanel 8 karakterden fazla karakteri kabul etmez ve noktalama işaretlerini kullanamazsınız. Bu iki kurala uygun şekilde yeni bir alan adı verdikten sonra şifrenizi belirmeniz gerekir.Hesabınızın botlar yolu ile kolayca hack edilmemesi için zor bir şifre belirlemenizi tavsiye ederiz.


Bu bölümleri doldurduktan sonra alt kısımda Choose a Package bölümünden sunucunuzda aktif olan paketlerden bir tanesini seçerek yeni hesap ile ilişkilendirebilirsiniz. Alt kısımdaki reseller ayarları, dns ayarları ve mail ayarları bölümlerinden ayarlarınızı yaptıktan sonra en alttaki Create butonu ile hesabı aktif edebilirsiniz.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap