BLOG

ANASAYFA > BLOG > + E-Posta Gönderimi ve SPAM Politikalarında Değişiklik
E-Posta Gönderimi ve SPAM Politikalarında Değişiklik
2020-07-02

E-Posta Gönderimi ve SPAM Politikalarında Değişiklik

Gelişen teknoloji ile sunduğumuz hizmetlerin kullanılmasına ilişkin hizmet kullanım şartlarını, kötüye kullanımları engellemek ve iş sürekliliğinin devamını sağlamak adına zaman zaman mecburi sebeplerle güncellemek durumunda kalmaktayız. Bugün sizlere duyuracağımız düzenlemeler e-posta gönderimi ve spam ile mücadele kapsamında IP repütasyonumuzun korunmasına ilişkin alınacak önlemlerle ilgilidir.

Yapılacak bu düzenlemelerle ilgili üç değişikliği maddeler halinde sebep, işlem tarihi belirterek sizlerin bilgisine sunarız.

1. Varsayılan PTR Kayıtlarının Silinmesi

IPv4 Adreslerinde varsayılan olarak rasgele tanımlanmış *.ni.net.tr uzantılı tüm PTR kayıtları A kayıtları ile birlikte silinecektir. E-posta gönderimi yapan IP adresi için PTR gereksinimi olan tüm müşterilerimiz, panel üzerinden veya destek talebi göndererek kullandıkları IP adresleri için kendi alan adlarını kullanarak PTR tanımı yapabilecekler.

Bu düzenleme ile e-posta ilişkisi olmayan ancak kullanıcı hatası sebebi ile bir şekilde ele geçirilmiş sunucular üzerinden gönderilecek spam e-postaların engellenmesi hedeflenmektedir. 

Eğer varsayılan PTR kayıtlarını kullanmıyorsanız yapmanız gereken hiçbir işlem bulunmamaktadır. Varsayılan PTR kayıtlarını kullanan kullanıcılarımızın kendilerine yeni bir PTR kaydı oluşturmaları gerekmektedir.

Bu uygulama RIPE üzerinde domain objesinde LIR yöneticisi olduğumuz şirketimize ait IPv4 prefixlerinde kademeli olarak 19 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacaktır. Bize ait ancak bizim DNS sunucularımızda bulunmayan IP prefixlerinde işlem yapılmayacaktır. Bu uygulama IP adresleri kendisine ait olan ve kendi AS numarasını kullanan müşterilerimiz için geçerli değildir.

2. E-Posta Gönderimine İlişkin Portların Veri Merkezi Genelinde Kapatılması

Öncelikle bu işlemin bir yıl sonra 1 Temmuz 2021 yılında yapılacağını başta belirterek, yine bu düzenleme ile e-posta ilişkisi olmayan ancak kullanıcı hatası sebebi ile bir şekilde ele geçirilmiş sunucular üzerinden gönderilecek spam e-postaların engellenmesi hedeflenmektedir. 

Talep eden tüm kullanıcılarımız müşteri paneli üzerinden e-posta gönderiminde bulunacak IP adresleri için online sözleşme hükümlerini kabul ederek /32 prefix uzunluğunda kısıtlamayı kaldırabileceklerdir.. 

Bu uygulama kendi IP adreslerine sahip ve kendi AS numarasını kullanan müşterilerimiz için geçerli değildir. Ancak bu durum, kendi IP adresine sahip ve kendi AS numaraları üzerinden hizmet veren kullanıcıların spam yapabilecekleri anlamına gelmemelidir. Kötüye kullanım bildirimlerine cevap vermeyen tüm kullanıcılarımız için e-posta gönderimi kalıcı veya geçici kısıtlanabilir.

3. Ücretsiz SMTP Relay Servisi Sunulması

E-Posta gönderimine ilişkin SPAM kontrolü yapamayan bu konuda teknik bilgiye sahip olmayan tüm kullanıcılarımıza kendi talepleri doğrultusunda SMTP Relay servisi sunarak ön tanımlı eşik kuralları ile sunucularından SPAM çıkmasına engel olacak SMTP Relay servisini ücretsiz olarak sunacağız.

Bu hizmet E-Posta gönderimine ilişkin port kısıtlamalarından önce olacak şekilde hayata geçirilecek olup duyurusu yine blog sayfasından yapılacaktır.

Saygılarımızla. 

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap