BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Netinternet Fiziksel Sunucularda Trafik Kullanım Kontrolü Nasıl Yapılır ?
2017-11-07

Netinternet Fiziksel Sunucularda Trafik Kullanım Kontrolü Nasıl Yapılır ?

Giriş


İster web hosting ister sunucu kullanın, web site ya da projelerinizi internet üzerinde yayınlarken kullandığınız hizmetlerde her zaman bir trafik limiti olur. Günümüzde bir çok firma limitsiz trafik olarak hizmet sağlamış olsa da aslında teknik olarak doğada hiçbirşey limitsiz değildir. Sadece sizin kullandığınız ekstra kullanımlar ücretlendirilmediği için limitsiz trafik olarak sunulmaktadır. Ancak limitsiz trafik olarak hizmet kullanmıyorsanız, kullandığınız trafiği kontrol etmeniz sizin için yararlı olacaktır. Böylelikle yüksek bedelli fazla kullanım faturalarının önüne geçmiş olursunuz.


Netinternet’te Trafik Kullanım Kontrolü


Sağlamış olduğunuz fiziksel kiralık sunucu ve barındırma (Co-location) hizmetlerinde, sunucunuzun ne kadar trafik kullandığını kontrol etmenizi müşteri paneliniz üzerinden sağlıyoruz. Böylelikle satın aldığınız trafik limiti ile kullandığınız trafiği karşılaştırıp, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek trafik paketine geçiş yapabilirsiniz. Bu sayede trafik aşım bedeli olarak oluşabilecek ekstra faturaların önüne geçmiş olursunuz. Şimdi firmamızdan almış olduğunuz fiziksel sunucu servisinde trafik kullanımını nasıl kontrol edeceksiniz buna bakalım.


NOT : Fiziksel sunucunuzdaki trafik kullanımını kontrol edebilmeniz için, trafik raporlarının aktif olması şarttır. Trafik raporlarını göremiyorsanız lütfen teknik destek ile iletişime geçiniz.


Öncelikli olarak internet sitemizdeki Müşteri Girişi bölümünden müşteri panelinize giriş yapınız. Panele giriş yaptıktan sonra üst menüdeki Hizmetler bölümüne tıklayarak tüm hizmetlerinizin listelendiği bölüme geçiş sağlayınız.



Hizmetler bölümüne giriş yaptığınızda firmamızdan satın aldığınız aktif ve pasif tüm hizmetlerinizi liste olarak göreceksiniz. Eğer çok fazla hizmetiniz var ise Arama bölümünden hizmetinizi arayarak ya da Filtre bölümünden ilgili hizmeti seçerek listede sadece trafik raporlarını kontrol etmek istediğiniz hizmetinizi görüntüleyebilirsiniz. Hizmetinize listede ulaştıktan sonra Sağ taraftaki Görüntüle butonuna basarak hizmetinizin özellikleri kısmına geçiş yapınız.



Özellikler kısmına giriş yaptığınızda karşınıza gelen sayfada sol menüde,



  • Bilgi

  • Trafik Raporları

  • Hizmet İptali


bölümlerini göreceksiniz. Trafik raporları bölümüne tıkladığınızda ilgili sunucunuzun trafik raporlarına ulaşmış olacaksınız. Sunucunuzun aktif olduğu günden itibaren hem günlük hem de aylık olarak tüm trafik tüketiminizi detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Buradaki verilerin anlık olarak gelmediğini, günlük raporların iletildiğini bilmenizi isteriz.



Size sunduğumuz bu raporlarma işlemi sayesinde, ne kadar trafik kullandığınızı rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Bu sayede ihtiyaçlarınıza göre trafik paketi satın alabilirsiniz.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap