BLOG

ANASAYFA > BLOG > + TTDDoS Anti-DDoS (DDoS Protection) Kullanım Talimatları
TTDDoS Anti-DDoS (DDoS Protection) Kullanım Talimatları
2019-02-27

TTDDoS Anti-DDoS (DDoS Protection) Kullanım Talimatları

İş sürekliliği büyük önem arz eden müşterilerimiz için sunduğumuz güvenlik ve firewall hizmetlerimizde, hizmetin sunulması için konumlandırılmış özel cihazlar, işe özel üretilmiş yazılımların yanı sıra büyük internet operatörlerinden de ayrıca hizmet alınmaktadır.

Netinternet en iyi hizmet deneyimini sunmak için sunulan hizmetlerde teknik olarak mümkün olan her alanda tüm yönetiminin kullanıcılarımızda olmasını sağlamayı amaçlar. Türk Telekom, DDoS önleme amacı ile hizmet aldığımız operatörlerden biridir. Netinternet, Türk Telekom’un TTDDoS sistemlerinde çalışan  IP adreslerinizin firewall konusunda IP yönetimi, saldırı raporları, saldırı loglarını müşteri panelinizden görmenize/düzenlemenize olanak sağlar.


Eğer bir Firewall hizmetine sahipseniz ve IP adresiniz Türk Telekom operatöründe anons ediliyorsa, Netinternet müşteri panelinizde Uygulamalar > IP Yönetimi kısmında TTDDoS Yönet tablosunu görebilirsiniz. IP adreslerinize doğru başlatılmış DDoS ataklarını görüntülemek ve log kayıtlarına ulaşmak için Saldırı Kayıtları bölümüne geçiş yapmalısınız.


Yukarıda görüntülenen tablo IP yönetim sayfasında seçili IP subnetiniz için TTDDoS tarafından filtre edilen DDoS saldırılarını isteler. Tabloda yer alan verilerin anlamı alt kısımdadır;

Rapor No

Saldırı ile ilgili detaylı bilgi almak için teknik destek ekibine iletilecek rapor numarasıdır. Talebiniz doğrultusunda ilgili saldırıya ilişkin tüm detayları PDF formatında temin edebilirsiniz.

IP Adresi

Saldırı başlatılan IP adresinizi göstermektedir. Sadece IP yönetim sayfasında seçili olan IP adresleri görüntülenir. IP aralığı tablo başlığında ayrıca subnet olarak belirtilmiştir.

Tarih

DDoS filtrelemenin başladığı tarihi UTC olarak göstermektedir. Türkiye saati için +3 saat eklemeniz gerekir.

Süre

DDoS filtrelemenin süresini saniye cinsinden gösterir. Saldırının ne kadar süre devam ettiğini görmenizi sağlar.

Boyut

Saldırının boyutlarını mbps cinnden ve paket sayısı ile görmenize olanak sağlar. BPS saldırının boyutunu gösterir, PPS saldırının paket sayısını gösterir.

Tip

Saldırının tipini gösterir. Tipler birden fazla olabilir.

Zone

Hangi cihaz üzerinde çalıştığınızı görüntülersiniz. Netinternet en iyi standart kuralları gösterir, NetinternetOyun oyun suncuuları için optimize kurallar uygulandığını, NetinternetSes ses sunucuları için optimize kurallar uygulandığını gösterir. Zone tipleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Durum

Şuan saldırının devam edip, etmediğini göstermektedir. Eğer tamamlandı yazıyor ise saldırı artık devam etmiyor anlamını taşır.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap