BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Corona Virüs (COVID-19) için Alınan Yeni Önlemler
Corona Virüs (COVID-19) için Alınan Yeni Önlemler
2020-09-24

Corona Virüs (COVID-19) için Alınan Yeni Önlemler

Son günlerde artan vaka sayılarının oluşturduğu risk nedeni ile tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizin de mücadele içinde olduğu Koronavirüs (Covid-19) salgınından çalışanlarımızı korumak üzere alınan önlemler kapsamında 25 Eylül 2020 tarihinden itibaren teknik personelimiz dışında veri merkezi beyaz alanı içerisinde çalışmak üzere herhangi bir ziyaretçi kabul edilmeyecektir. 

Ayrıca tesisimize yapılacak diğer tüm ziyaretler için “HES Kodu” sorgulanarak girişe izin verilecektir. HES (Hayat Eve Sığar) Kodu Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Veri Merkezi ziyaretinden önce HES kodu sizden talep edilecek, yapılan sorgulama sonrasında ziyarete engel bir durum yok ise ziyaret onayı verilecektir. Önceden HES kodu iletmeyen ve sorgulaması yapılmayan ziyaretçiler veri merkezine kabul edilmeyecektir.

HES Kodu Nasıl Edinebilirsiniz? 

1. Akıllı telefonlardan “Hayat Eve Sığar” uygulamasını indirerek “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. Kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturulur.  

2. SMS göndererek HES kodu almak için HES yazarak aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı) yazılarak 2023 numarasına SMS gönderilerek kod oluşturulur

3. HES Kodu sayrıca E-Devlet internet sayfası üzerinden de oluşturulabilir. 

Fiziksel İşlemler ve Fiziksel Kurulum İşleri Nasıl Yapılacak?

Remote Hands desteği bilindiği üzere adil talep süresi esasına göre ücretsiz olarak sunulmaktadır. Smart Hands de bu kısıtlama dönemi sürdüğü sürece ücretsiz olarak sunulacaktır. Fiziksel işlem taleplerinde kritik iş taleplerine ve iş sürekliliğini etkileyecek işlemlere öncelik tanınacak hemen yapılacak, diğer tüm işlemler iş yoğunluğuna göre mesai saatleri içerisinde ücretsiz yapılmaya devam edilecektir. 

Alınan yeni önlemler ve kısıtlamalara ilişkin olarak şirketimiz içerisinde herhangi bir COVID-19 vakası bulunmadığını, tüm bu kısıtlamalarımızın çalışanlarımızın sağlığı için artan riskler sebebi ile alındığını tekrar söylemek isteriz.

Sağlıklı Günler Dileriz.

Saygılarımızla.


Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap