BLOG

ANASAYFA > BLOG > + cPanel Yeniden Fiyatlarında Değişiklik Yaptı
cPanel Yeniden Fiyatlarında Değişiklik Yaptı
2020-11-06

cPanel Yeniden Fiyatlarında Değişiklik Yaptı

Sizlere tam 15 ay sonra yine cPanel hakkında kötü haberlerimiz olacak. Oakley Capital grubu tarafından satın alınmasıyla birlikte lisanslama sistemini 27 Haziran 2019 günü hesap tabanlı bir fiyatlandırma sistemine geçireceğini duyuran cPanel, bazı kullanıcılarda %300-400’lere varan oranlarda fiyat zammına sebep olmuştu, cPanel kullanan pek çok servislerde Hosting şirketlerini zor duruma sokan cPanel şimdi de 1 Ocak 2021 den geçerli olacak şekilde tam %75 oranında yeni bir zam yapacağını duyurdu.

Tüm dünyada cPanel kullanarak hosting hizmetleri sunan tüm şirketleri için büyük şok etkisi yaratan hesap tabanlı yeni fiyatlandırma sisteminin üzerinden 15 ay geçmesi ile yeniden fahiş miktarlarda fiyat artırım kararı alan cPanel “Çok çalıştık ve bunu hakkediyoruz” şeklinde bir e-posta göndererek, yaptıklarının normal bir şeymiş gibi göstermesi karşısında söyleyebilecek sözümüz kalmadı.

Yeni cPanel fiyatlarında %75 oranındaki zam ek hesap limitine getirilirken paketlerde de bundan çok daha az oranda da olsa zam yapılmış olup 1 Ocak 2021 tarihini kapsayacak yenileme zamanı içerisinde geçerli olacak yeni fiyatlar şu şekildedir;

cPanel Admin Cloud

Eski Fiyat: 12.50 USD + KDV

Yeni Fiyat: 13.50 USD + KDV

cPanel Pro Cloud

Eski Fiyat: 17.50 USD + KDV

Yeni Fiyat: 19.00 USD + KDV

cPanel Plus Cloud

Eski Fiyat: 25.00 USD + KDV

Yeni Fiyat: 27.50 USD + KDV

cPanel Premie Cloud/Metal

Eski Fiyat: 32.00 USD + KDV

Yeni Fiyat: 34.50 USD + KDV

Ek Hesap Başına Ücretlendirme

Eski Fiyat: 0,12 USD + KDV

Yeni Fiyat: 0,21 USD + KDV

İtiraz etme şansımızın tabiki yine bulunmadığı bu fahiş fiyat artışını sizlere üzülerek bildirirken, cPanel/WHM yazılımının alternatifsiz olmadığını, kimsenin bu süreçte artan lisans maliyetlerine katlanmak zorunda olmadığını 15 ay sonra tekrar hatırlatmak isteriz. Alternatif sunucu yönetim yazılımları hakkında müşteri temsilciniz ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Tüm bu kötü haberlerden sonra iyi bir haber vermek istiyoruz. cPanel firmasının 27 Haziran 2019 da hesap tabanlı bir fiyatlandırma sistemine geçiş duyurusuyla birlikte Kasım 2019’da kontrol paneli konusunda temel tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yeni bir kontrol paneli geliştirmeye başladık. Dışa bağımlılığı olmayacak, tamamen yerli kontrol panelimizin geliştirilme sürecine devam ediliyor olup, MVP sürümün Cumhuriyetimizin 100. Yılına kadar ücretsiz olarak sunulacağını da ayrıca belirtmek isteriz. Netinternet’in yeni kontrol paneli projesinden haberdar olmak için www.whcpanel.com adresini ziyaret ederek sosyal medya hesaplarınız takip edebilirsiniz.

Saygılarımızla.


Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap