BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Kredi Kartı ile Otomatik Ödeme ve Kredi Yükleme İşlemleri
Kredi Kartı ile Otomatik Ödeme ve Kredi Yükleme İşlemleri
2019-01-03

Kredi Kartı ile Otomatik Ödeme ve Kredi Yükleme İşlemleri

Siz değerli müşterilerimize ödeme sisteminde kolaylık sağlayabilmek adına, sisteme kredi kartı kayıt ederek otomatik ödemeyi devreye alma ve sisteme kredi yükleyerek kredi bakiyesinden faturaları ödeme özelliklerini 2019 yılı itibari ile tekrar devreye aldık. Bu yazımızda bu iki sistemi nasıl kullanacağınızı anlatacağız. 

Kredi Kartı Saklama ve Otomatik Ödeme 

Sistemde kayıtlı hiç kredi kartınız yok ise eğer, ödenmemiş bir faturanızın ödeme sayfasında “Kart bilgilerimi saklamak istiyorum.”  bölümünü aktif etmeniz yeterlidir. Bu aktivasyon sonrasında kartınız sisteme kayıt edilecektir. Kayıtlı kartınızı Hesabım > Hesap Ayarlarınız > Kayıtlı Kartınız bölümünden görebilir ve dilerseniz buradan silebilirsiniz. 

 

Kartınızı sakladıktan sonra hizmetleriniz için otomatik ödeme devreye girmiyor. Hizmetlerinizde otomatik ödemeyi de aktif etmeniz gereklidir. Bunun için paneliniz üzerindeki hizmetlerim menüsünden hizmetlerinizi listeleyebilirsiniz. Kartınız sistemde kayıtlı olduğunda hizmetlerim listesinde “Otomatik Ödeme” butonunun aktif olduğunu göreceksiniz. Hangi hizmet için otomatik ödeme istiyorsanız butonu tıklayarak aktif etmeniz yeterlidir. Unutmayınız, sistemde kayıtlı bir kart yok ise otomatik ödeme seçeneğini göremezsiniz. 


Otomatik ödeme sistemi aktif olan hizmetler için faturalar son ödeme tarihlerinden 1 gün önce otomatik olarak ödenecektir. Herhangi bir nedenle faturanız kartınızdan otomatik olarak ödenmez ise sistem size bilgilendirme maili atacaktır. Bu nedenle bilgilendirme maillerinizi takip ederek, otomatik ödenmeyen hizmetiniz olur ise tekrar ödeme yapmayı ya da hatayı gidermeyi unutmayınız. Aksi taktirde ödenmemiş faturası nedeni ile hizmetlerinizde kesinti yaşayabilirsiniz. 

Kredi Yükleme ve Kredi ile Fatura Ödeme 

E-fatura mükellefi olduktan sonra alt yapı çalışmaları nedeni ile sisteme kredi yükleme ve krediden fatura ödeme seçeneğini devre dışı bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak tüm alt yapı geliştirme süreçleri tamamlandıktan sonra müşterilerimizin çok kullandığını kredi ekleme ve krediden fatura ödeme seçeneğini sizler için tekrar aktif hale getirdik. 

Sisteme kredi yüklemesi yapabilmek için Muhasebe > Kredi Yükle butonu üzerinden işlem yapıyoruz. Önümüze gelen sayfada sağ taraftaki Kredi Ekle butonu üzerinden eklemek istediğimiz tutarı giriyoruz ve ödemeyi yapıyoruz. Ödeme sonrasında kredi tutarını panelinizde görebiliyorsunuz. Kredi yüklemesi sisteme sadece Türk Lirası (TL) olarak yapılmaktadır. USD olan faturalarınız için de Türk Lirası olarak kredi bakiyenizden faturalarınızın ödemelerini yapabilirsiniz. 

 

Kredinizden fatura ödeyebilmek için Muhasebe > Ödenmemiş Makbuzlar bölümü üzerinden faturanızın Ödeme sayfasına giriş yapmanız yeterlidir. Kredi kartı ödeme sayfasının üst bölümünde kredi bakiyeniz ve ödeme işlemi hakkında size açıklama sunulacaktır. Bu açıklama altındaki buton ile kredi bakiyenizden faturanızın ödemesini yapabilirsiniz. 

 

Kredi kartı saklama ve kredi ekleyerek faturaları ödeme işlemlerinin siz müşterilerimiz için büyük kolaylık olacağına inanıyoruz. Faturalarınızın takibi ve ödenmesi işlemlerini artık daha rahat yapabilecek ve dilediğiniz zaman otomatik ödeme talimatı verebilecek ya da talimatı iptal edebileceksiniz. 

 

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap