BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Let's Encrypt SSL sertifikası
2017-07-05

Let's Encrypt SSL sertifikası

Let’s Encrypt, cPanel ve bilindik birçok hosting kontrol panelinde otomatik ve ücretsiz olarak hizmet veren certificate authority servisidir. Let’s Encrypt kuruluşu özetle kar amacı gütmeden internet’in daha fazla güvenli olması için çalışan Internet Security Research Group tarafından desteklenen bir kuruluştur.


Çok sık kullanılan tarayıcılar tarafından desteklenmekle birlikte, akıllı cihazlardada (IOS,Android) sertifikalar sorunsuz desteklenmektedir. Ana domain dahil tüm sub domainleriniz alt alan adlarınız için ücretsiz olarak destek sağlamaktadır. Popüler sertifika sağlayıcılarında sertifika kurulumu için sitenin veya subdomaininizin özel bir ipde çalışmasını zorunlu kılıyordu, web istemcilerinin gelişmesiyle birlikte Let’s Encrypt sertifikası içinde özel ip kullanmanıza veya satın almanıza gerek kalmadan bir ipde birden fazla SSL sertifikası kullanılabilir hale geldi.


Let’s Encrypt 3 aylık periyot’lar halinde sertifika sağlar, süre sonunda bir işlem yapmanıza gerek kalmadan sertifikanızı yeniler.Bu yüzden her sertifikanız 90 gün sonunda yenilenmiş olacaktır.


Not: E-ticaret siteleri için Let’s Encrypt uygun değildir.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap