BLOG

ANASAYFA > BLOG > + WHM Panel CSF Kullanımı (ConfigServer Securty & Firewall)
2017-03-02

WHM Panel CSF Kullanımı (ConfigServer Securty & Firewall)

CSF Firewall, cPanel sunucuların üzerine kurulan bir Firewall eklentisidir. Bu eklenti fiziksel sunucular ile Hypervisor tabanlı VDS sanal sunucularda çalışır. VPS sanal sunucularda (yazılımsal sanallaştırılmış sunucularda) sağlıklı çalışmamaktadır. Iptables tabanlı çalışan bu yazılımın kurulumu “Kurulumlar” dokümanında bulabilirisiniz. Şimdilik genel olarak ayarlarından bahsedeceğiz.
Kurulumu yaptıktan sonra WHM sayfanızı yenilediğiniz zaman sol bölmenin en altında bulunan Addons kısmında CSF yi görebilirsiniz. Giriş yaptığımızda;


Check server security : Sunucu güvenliginizi kontrol eder ve güvenlik acigi olan veya gereksiz olanlari kirmizi ile isaretler. Kırmızı ile işaretlenmiş değerleri gerçekleştirirseniz sunucunuzun güvenliği artmış olacaktır.


Firewall security level : Firewall icin varsayilan ayarlarin bulundugu bölümdür. Düsük orta ve yüksek olarak ayrilmistir. Eger ayarlarla ugrasmak istemiyorsaniz buradan size uygun olani secebilirsiniz.


Firewall allow ips : Manuel olarak sunucuya giris izni verilen ipleri ayarlayabilirsiniz.


Firewall deny ips : Manuel olarak sunucuya giris izni verilmeyen ipleri ayarlayabilirsiniz.


Firewall rules : Mevcut firewall rule setlerinize göz atmanizi saglar.


Firewall disable : Firewall kapatır.


Firewall enable : Firewall aktif eder.


Firewall start : Firewall başlatır.


Firewall restart : Firewall yeniden başlatır.


Firewall stop : Firewall durdurur.


Quick allow : Firewall çalışma mantığı olarak sunucuda bulunan hesap sahiplerinin hesaplarına birden fazla yanlış şifre ile veya farklı bir nedenden giriş yapamadıkları zaman sunucu bu durumu tehdit olarak algılayıp ip adresini engelleme yöntemi ile banlar. Sunucu hosting faaliyeti gösteriyor ise sık karşılaşılan bir durumdur. “quick allow” ile kullanın ip adresi güvenli listeye alınarak banlanması önlenebilir.


Quick deny : Sunucuda gerçekten tehdit oluşturabilecek veya zarar verecek bir kullanıcı ip adresi tespit ederseniz buradan banlayabilirsiniz.


Deny server ips : Sunucudaki herhangi bir ip adresine gelen istekleri banlar.


lfd log lfd : Csf nin yardimcılarındandır. Sistemdeki hatalari izler ve size mail gönderir.


csf

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap