BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Windows Server 2012 Kurulum Sonrası Ayarlar
2017-03-02

Windows Server 2012 Kurulum Sonrası Ayarlar

Windows işletim sistemi kurulumu basit olduğundan zaman kaybedilmemesi adına resimli şekilde anlatılmayacaktır. İşletim sistemi sade olarak kurulumu tamamlandıktan sonra yapılması gereken ayarlardan bahsedeceğiz. Windows server ve diğer işletim sistemlerinin kurulumunu google üzerinden aratarak birçok dokümana ulaşabilirsiniz.
Kurulum tamamlandıktan sonra “Server Manager” arayüzü gelmektedir.


win


İp adresi tanımlama işlemi için işlemlere başlıyoruz;


win2


İp adresimizi resimdeki kısımlara ulaşarak ekliyoruz. Windows update veya 3.part bir yazılım kuracak isek sunucumuza DNS adresleri atamamız önemlidir, aksi halde kuracağımız kontrol panel veya yazılımlarda hatalar alır ve kurulum gerçekleştiremeyiz.


win3


Artık sunucumuz internet’e çıkabilir durumda, diğer gerekli ayarlamalara göz atalım;


win4


Local server sekmesinden “Firewall, IE Enhanced Securty Configuration” özelliklerini kapalı konumuna getiriyoruz. Firewall özelliğini uzak masaüstü bağlantısı için geçici olarak devre dışı bırakıyoruz, sonradan uzak masaüstü için firewall tarafında izin verilip tekrardan aktif hale getirilebilir. Diğer özellik “IE Enhanced Securty Configuration” ise tarayıcı üzerinden sayfaları herhangi bir kısıtlama olmadan görüntülememizi sağlamaktadır. Detaylı bilgi için internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz.


win5


win6


win7


Uzak masaüstü özelliğimizi de aktif ederek sanal consol üzerindeki işlemlerimizi şimdilik tamamlıyoruz. Sonraki anlatımlarımız kolay olması açısından uzak masa üstünden yapılacaktır.


win8


Windows sistemleri üzerinde çalışan kontrol panelleri kurulumu yapılacak ise temiz bir işletim sistemi kurulumu sonrası gerçekleştirilmelir. Kontrol panelleri birçok servisi kontrol ettiğinden önemli bir kurulum aşamasıdır. Eğer bir hata ile karşılaşırsanız tüm sistemi tekrardan kurmanız gerekmektedir.

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar

Henüz yorum yok.

Yorum Yap