BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Döviz Üzerinden Fiyatlandırma Geçiş Süreçleri Hakkında
2017-04-10

Döviz Üzerinden Fiyatlandırma Geçiş Süreçleri Hakkında

Değerli Müşterilerimiz,


Şirketimiz 2006 yılından bu yana sunduğu tüm hizmetlerde Türk Lirası ile fiyatlandırma yapmaya büyük özen göstermiştir. Ancak değişken döviz kurundan dolayı ham madde ve malzemesi dövize dayalı hizmetlerimizde uzun süreli sabit fiyat politikası izleyebilmek için döviz kuru üzerinden fiyatlandırma yapılmasına karar verilmiştir. Alt kısımda döviz kuru üzerinden satışa sunulacak olan hizmetlerimizin listesine ulaşabilirsiniz;



















































Ürün/Hizmet Döviz Kuru
Alan Adı Tescili Amerikan Doları
Kontrol Paneli Lisansları Amerikan Doları
SSL Sertifikaları Amerikan Doları
Uluslar Arası Operatörlerden Alınan DDoS Firewall Hizmeti     Amerikan Doları
Uluslar Arası Operatörlerden Alınan İnternet Erişimi Amerikan Doları
Kontrol Paneli Lisansları Amerikan Doları
** Sanal Sunucu Hizmetleri Amerikan Doları
** Web Hosting Hizmetleri Amerikan Doları
** Kiralık Sunucu Hizmetleri Amerikan Doları
Bulut Bilişim IaaS (Alt Yapı) Hizmetleri Amerikan Doları



** Çift yıldız ile belirtilen hizmetlerin geçişi yıl sonuna kadar yapılacaktır.


Yapılan değişikliklerde müşteri çıkarlarını gözeterek fiyatlama yapılarak, Sunucu Barındırma, Sanal Veri Merkezi gibi ham madde, malzeme ve hizmetlerin Türkiye’den karşılandığı hizmetler Türk Lirası cinsinden satışına devam edilecektir.


Yapılacak bu değişikliği herhangi bir şekilde olumsuz bir durum olarak değerlendirilmemesi adına örnek fiyatlandırmaları alt kısımda sizlerle paylaşıyoruz;


En çok tescil işlemi yapılan .com uzantılı alan adı Tescil, Trasfer ücreti 8,49 USD’den satışa sunulacaktır.


En çok satın alınan kontrol paneli cPanel Dedicated Lisansı 25,00 USD’den satışa sunulacaktır.


Yukarıdaki örnekleri göz önüne alacak olduğumuzda döviz kuruna geçiş ile birlikte fiyat avantajı müşterilerimiz için daha iyi bir seviyede olacaktır. Yeni tüm fiyat listesine Mayıs 2017 itibari ile web sitemizden ulaşabilirsiniz.


Müşteri profilimizin büyük bir kısmını oluşturan şirketler ve kobilerin talepleri üzerine mevcutta Katma Değer Vergisi (KDV) dahil ve hariç olan tüm tarifelerin hepsinde yayınlanan fiyatların KDV hariç olarak fiyat listelerinde yayınlanmasına da ayrıca karar verilmiş olup, yeni fiyat politikaları ile siz değerli müşterilerimiz için daha anlaşılır, sizden gelen geri bildirimler ışığında düzenlenmiş yeni sistemimizi en yakın sürede aktif edeceğiz.


Bilginize Sunar İyi Çalışmalar Dileriz.




Netinternet Bilişim Teknolojileri AŞ


Osman Makal

Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar
Avatar
Melih Doğankaya 6 yıl önce

VPS Sanal Sunucu hizmetini 2011’den beri sizden alıyorum, fakat dolar üzerinden satış sizi diğerleri gibi yapar, dolar konusunda haklısınız fazla birşey diyemem ama ben olsaydım dolara karşı tampon TL yapardım, benden aldığınız fiyat şu örnek 150 ise 160 olsun fakat hep aynı olsun, çok uçuk olmayacaktır. Böylece TL güçlendiririz en basit yöntemiyle kolay gelsin.

Avatar
Emirhan Güven 6 yıl önce

Olması gereken bir fiyatlandırma sistemiydi zaten, onca teknolojik cihaz dolar bazında yurtdışından ithal geliyor kardeşim, adam ne yapsın her gün müşteriye abi dolar arttı fiyat arttı muhabetiyle mi uğraşsın? Hem kendine yazık, hemde müşteriye her gün ayrı bir fiyat vermekte hoş bir haraket değil doğrusu. En azından sabit bir fiyat listesi olur bu şekilde. Mantıklı bir çalışma olmuş, önceden bilgilendirmenizde ayrı bir incelik tabi. Başarılarınız devamını dilerim Net Internet.

Avatar
Seçkin 6 yıl önce

bilgilendirme için teşekkür ederiz

Avatar
ozmeny 6 yıl önce

Bir kere alınmış işleyen sistemin dolara endeksli neyi var?
İşletme maliyeti TL üzerinden değil mi?
Fiyatları çok yükselttiniz kanaatindeyim.

Avatar
Metehan Aydoğdu 6 yıl önce

dolar bozdurunca ülke kurtardığını sanan bir grup insan tepki göstermiş takmayın osman hocam. alan adı ücreti düşmüş artık godaddy yerine buradan reglerim ne güzel işte

Avatar
Idris Yağmahan 6 yıl önce

Bilgilendirme için teşekkür ederiz.

Avatar
Osman Makal 6 yıl önce

Erdal Bey Merhaba,

Bu geçiş işlemleri öncelikle lisanslama ve alan adları gibi servislerde yapılacak. Diğer servisler için kademeli olarak yapmayı planlamaktayız. Henüz çalışılmaya başlanmadığı için sorunuzu net olarak cevap veremesem de çıkarlarınız doğrultusunda fiyatlama yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Bizim bu değişikliği bugünden duyurmamızdaki sebep, müşterilerimizi bilgilendirmek içindir. Yaptığımız tüm değişiklikleri elimizden geldiğince önceden müşterilerimize bildirmek her işimizde birincil kuralımızdır. Bizim için zahmetli ve uzun sürecek bir süreç olacağından sorunuza yakın zaman içerisinde net cevap veremeyeceğim.

Saygılarımla.

Avatar
Erdal Güler 6 yıl önce

mevcutta 300 TL sunucu kirası ödeyen biri için nasıl hesap yapacaksınız?

Avatar
Osman Makal 6 yıl önce

Güzel bir örnek olarak şuan web sitesinde bulunan .com isimli alan adı uzantısının tescil ücreti 39.99 TL iken, USD geçişi sonrası bu fiyat 8.49 USD olacak. Yani kabaca 31,64 TL tescil işlemi gerçekleştirebilecek kullanıcılarımız..

Avatar
Osman Makal 6 yıl önce

Özkan Bey Merhaba,

Sunucu, sunucu bileşenleri ve buna benzer tüm ekipmanlar bizim için bir defa alınan, bir defa yatırımı yapılan bir şey değil. Temel veri merkezi bileşenlerinden Elektrik, İnternet Hattı gibi sürekli olarak alınan ve kullanılan ekipmanlardır. Boyutları itibari ile şirketimizin onlarca değil yüzlerce sunucu üzerinden hizmet vermesi nedeni ile sanal sunucu, hosting gibi hizmetlerde sadece bir kaç güne bir yeni sunucu aktif edilmesi gerekebiliyor. Hal böyle olunca müşterilerimizin fiyatlarını sürekli döviz kuruna göre Türk Lirası cinsinden güncellemek yerine sabit bir fiyat üzerinden hizmet vermek için hizmetlerin satış fiyatını döviz cinsine çevirmeye karar verdik. Böylece değişken kur farkından dolayı oluşan riskleri de fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kalmadan, hiç fiyat artışı yapmak zorunda kalmadan sabit fiyatlarla hizmet verebilir duruma geliyoruz. Döviz kuruna geçmiyor olsak dahi zaten döviz artışlarında fiyatlarımız güncelleniyordu. Günün sonunda bu hem şirketimizin ürün fiyatlamada iş yükünü ortadan kaldırıyor, hem de müşterilerimizin daha uygun bir fiyatlama ile hizmet almasına olanak sağlayan bir çözüm oluyor.

Saygılarımla.

Avatar
ozkan 6 yıl önce

Sabit olmayıp gelişmesi gereken hizmetler örneğin hostingler için sabit fiyat ne demek?

Avatar
Alp Akkaya 6 yıl önce

Bilgilendirme için teşekkürler.

Avatar
Osman Makal 6 yıl önce

Evet, amaçladığımız da zaten bu.. Fiyatlarımızın sabit kalması, döviz kuru farkından dolayı sürekli değiştirilmemesidir. Fiyatlar döviz kurundan exchange edilirken kur fark riski üzerine konulduğu için olması gerekenin üzerinde bir fiyatlama yapılıyor ki, Döviz ge geçiş olduğunda yazıda da belirtildiği üzere pek çok hizmette ücretlendirme bugünün kuruna göre kullanıcıların çıkarına değişmiş olacaktır. Yaptığımız bu işlem görünenin aksine müşterilerimizin çıkarları doğrultusunda yapılıyor.

Avatar
Hafiz Rafibeyli 6 yıl önce

Cevabınız için teşekkürler Osman bey,ama zaten döviz farkından dolayı Sanal Sunucularda fiyat revizyonu yapılıyordu,en azından bana yapıldı mesela.

Avatar
Osman Makal 6 yıl önce

Merhaba Ahmet Bey,

Söylediğiniz bizim firmamız için geçerli değil. Türk Lirası üzerinden satış yapsak dahi pek çok teknolojiyi ülkemizde üretilmediği için zaten Yurt Dışından satın almak zorundayız. Bu zorunluluk da bizim tercihimiz değil müşterilerimizin tercihleri doğrultusunda yapılır. Kendi ürettiğimiz teknolojileri ve Türkiye’den üretilen hizmetleri yine Türk Lirası üzerinden satıyor olacağız. Burada amaçlanan müşteri çıkarları doğrultusunda sabit bir fiyatla hizmet verebilmektir. Döviz kuru riski nedeni ile Türk Lirası ile satılan ve döviz ile mal edilen pek çok ürün ve hizmetin fiyatlaması tam olarak alış üzerinden yapılmıyordu. Yazıda da belirtildiği üzere mevcut döviz kuruna göre kullanıcılar bu değişiklikten daha fazla karlı çıkacaktır.

Saygılarımla.

Avatar
Ahmet 6 yıl önce

herkes tl yi güçlendirmek için döviz ödemeleri tl ye çevirirken siz dövizle almadığınız şeyleri bile dövizle satmaya karar vermişsiniz. hiç iyi olmamış.

Avatar
Osman Makal 6 yıl önce

Merhaba Hafız bey,

Ne yazık ki ürün fiyatlaması düşündüğünüz gibi yapılmıyor. Sizin düşündüğünüz ilk yatırım maliyetinde geçerli. Ancak sunucu verilen hizmetin ham maddesi ve sürekli olarak bir defaya mahsus alınırken, satılan hizmetin fiyatı aylara göre farklı ücretlerle yapılmıyor. Her müşteri için ayrım göstermeyen bir fiyat tarifemiz mevcut. 1 sene önce alınmış donanımda çalışan bir müşterimiz ile bugün alınmış bir donanımda çalışan müşterimiz aynı kaynaklara sahip olup aynı ücreti ödüyorlar.

Avatar
Hafiz Rafibeyli 6 yıl önce

Sanallaştırma lisansı ve host,network donanımı bir defaya mahsus alınır.Daha sonra ihtiyaç durumuna göre artırılır.Kapasite,amortisman raporu çıkarıp birim maliyeti belirlenir.
Sonradan tekrar eden döviz girdisi sadece lisans bakım bedelleri olsa gerek.
Lisansın %10-15 kadar olan bakım döviz girdisi için Sanal Sunucu’larda dövize dönmek bana biraz aşırı fiyatlandırma gibi geldi.

Avatar
Çağlar 6 yıl önce

Hizmetini çok iyi yapan bir firma. Bu tarz değişimi bile çok güzel bir şekilde önceden haber veriyorlar. Bu kararına saygı duymak lazım. Gereksiz tartışmalara hiç gerek yok.

Avatar
Netinternet 6 yıl önce

Merhaba Hafız bey,

Sanal sunucu hizmetlerinin alt yapısında kullanılan sanallaştırma yazılımları yurt dışından döviz ile tedarik edilmektedir. Ayrıca sanal sunucu sistemleri için kullanılan tüm sunucu bileşenleri de döviz ile tedarik edilmektedir. VPS ya da VDS sanal sunucu hizmetlerinin network ve elektrik haricindeki tüm maliyetleri döviz üzerindendir.

İyi çalışmalar dileriz.

Avatar
Hafiz Rafibeyli 6 yıl önce

Sanal sunucularda nasıl bir doviz girdisi var lütfen açıklar mısınız?

Yorum Yap