BLOG

ANASAYFA > BLOG > + Corona Virüs (COVID-19) Salgını için Alınan Önlemler
Corona Virüs (COVID-19) Salgını için Alınan Önlemler
2020-03-17

Corona Virüs (COVID-19) Salgını için Alınan Önlemler

Hepinizin bildiği üzere küresel pandemi olarak ilan edilen ve tüm dünyada etkili olan COVID-19 sebebi ile iş sürekliliğini aksatmadan bazı önlemler almış ve bunları zaman kaybetmeden an itibari ile uygulamaya başlamış bulunmaktayız. 

Alınan önlemlerin veri merkezimizin kritik operasyon işlemlerini etkilemeyeceğini, alt yapımız ile ilgili tüm ekipmanların fiziksel olarak birebir yedekli olduğunu tüm operasyonun normal şekilde devam edeceğini özellikle belirtmek isteriz.

Veri merkezinde fiziksel işlem, mekanik, elektrik konularında yetkili teknik ekip dışında kalan ve evden çalışma için bir kısıtlaması bulunmayan personelimiz için uzaktan çalışma kararı alınmıştır.

Veri merkezi girişleri yetkilendirilmiş personel dışında kapatılmış olup, sunucu ve ekipman giriş, çıkışları sadece yük girişinde oluşturulan alanda, sosyal mesafelendirme ve sterilizasyon ile ilgili yönergelere uygun şekilde yapılacaktır. 

Tüm ziyaretlerin iptal edilmesi ve veri merkezi girişleri kapatıldığı için barındırma hizmeti alan müşterilerimizin fiziksel olarak ihtiyaç duydukları tüm işlemler (remote-hands, smart-hands desteği) bu süreç içerisinde ücretsiz olarak operasyon personellerimiz tarafından yapılacaktır. 

Operasyon ekiplerimiz müşterilerimizden gelen gerekli olmayan fiziksel iş taleplerini, sınırlandırması veya geciktirmesi bu zorlu dönemde daha kritik iş taleplerine öncelik vermesi iş sürekliliği sağlamak adına yapılmak zorunda kalınabilir.

Önlemler ile ilgili olarak endişelenenler için şirketimiz içerisinde herhangi bir COVID-19 vakası bulunmadığını söylemek isteriz. Aldığımız bu kararın çalışanlarımız ve müşterilerimiz özelinde küresel bir problem olan corona virüsü ile ulusal mücadeledemizde virüsün yayılmasını önlemek ve yavaşlatmak için atılması gereken doğru adım olduğunu düşünmekteyiz.

Bu zor zamanlarda desteğiniz ve esnekliğiniz için teşekkür ederiz.

Sağlıklı Günler Dileriz.

Saygılarımızla.


Avatar
Abdullah Altunbaş Teknik Şef
Netinternet de Teknik Birim Şefi olarak 2011 yılından itibaren çalışmaktayım.
Yorumlar
Avatar
Gaurav Tiwari 4 yıl önce

Nicely written. For English users: https://gauravtiwari.org/coronavirus/
Stay safe

Avatar
Hasan Paker 4 yıl önce

Bu günlerde kuryepera İstanbul‘da çalışıyor

Yorum Yap